Vuoden 2019 aikana on tullut jo monia elokuvia, jotka ovat keränneet paljon huomiota ja saaneet hyviä arvosteluja maailmanlaajuisesti. Vaikka osa uutuuksista on vasta tuloillaan ja osasta ei ole katsojilla tietoakaan, voimme silti kertoa jo ilmestyneistä elokuvista, jotka kannattaa katsoa. Kerromme elokuvista, joista kaikki puhuvat ja joiden ensi-iltaa moni odotti innolla.

Suosituimmat elokuvat

Avengers: Endgame on varmasti elokuva, jonka ilmestymisen jokainen huomasi. Elokuvayhtiö Marvel aloitti Avengers- elokuvasarjan vuonna 2012 ja on kerännyt tarinan ympärille suuren joukon katsojia. Tarina kertoo Kostajat-supersankariryhmästä, jonka jäsenet esiintyivät ensimmäisen kerran vuonna 1963 julkaistussa sarjakuvassa. Nimensä mukaisesti tarina saa päätöksensä tässä elokuvassa ja siksi siitä puhuttiinkin pitkään ennen julkaisua. Ensi-illan aikoihin katsojat saivat kehotuksia jopa näyttelijöiden toimesta, ettei kukaan jakaisi juonipaljastuksia tarinaan.

Leijonakuningas on yksi monelle rakas Disney-klassikko, mutta miksi se on tällä listalla? Viime aikoina on ilmestynyt paljon uutuuksia, jotka eivät oikeastaan ole aivan uusia elokuvia kuitenkaan. Live action-elokuvat ovat nyt suosittuja ja niitä tullaan varmasti näkemään monia. Tämä vuonna 1994 julkaistun piirroselokuvan uusi, tietokoneanimoitu versio näyttää aivan siltä, kuin oikeat leijonat tanssisivat ja laulaisivat musiikin tahtiin. Vuoden 2019 aikana on julkaistu samalla idealla myöskin Disneyn Aladdin, sekä Dumbo. Jos nämä elokuvat ovat tuttuja lapsuudestasi, ne kannattaa katsoa!

Aladdin
Aladdin

Alita: Battle Angel sai ensi-iltansa helmikuussa 2019 ja elokuvan tarina perustuu japanilaiseen mangasarjaan nimeltään Gunnm. Elokuva on tyypiltään tieteiselokuva ja se on varmasti yksi näyttävimmistä elokuvista hetkeen. Tarina kertoo elämästä 2560-luvulla ja keskittyy Alitaan, kyborgiin, joka on menettänyt muistinsa. Vauhtia ja toimintaa on luvassa tämän elokuvan parissa. On myös huhuja, että tarina saisi jatkoa, joten ensimmäisen juoni kannattaa olla hallussa enne sitä. Us on maaliskuussa 2019 julkaistu kauhuelokuva, jonka on ohjannut Jordan Peele. Ohjaaja on erityisesti tunnettu näyttelijänä, komediasta Key & Peele. Hän ohjasi vuonna 2017 kauhuelokuvan Get Out, jonka takia odotukset tämän vuoden elokuvalle olivat korkealla. Molemmat elokuvat kannattaa katsoa, varsinkin jos kauhusta pitää. Us on visuaalisesti lumoava ja tuo varmasti tarpeeksi jännitystä elokuvailtaan.

Fast & Furious: Hobbs & Shaw on tämän listan uusin vuonna 2019 julkaistu elokuva. Fast & Furious elokuvasarjaa on tehty kahdeksan elokuvan verran ja tänä vuonna julkaistu on niistä yhdeksäs, mutta tarinan mukaan enemmänkin spin-off -tyylinen. Tarinaa on jatkettu kauan ja hauskalle toimintaelokuvalle on riittänyt katsojia. Aiemmista elokuvista tuttuja näyttelijöitä, sekä samankaltainen tunnelma, joka vetää mukaansa.

Uutuuksia loppuvuodelle

Vuosi 2019 ei ole vielä loppussa, joten uusia elokuvia on siis lupa odottaa innolla. Varmasti on tulossa vielä monia pätkiä, joita ei ole vielä edes julkistettu, mutta mainitsemme vielä muutaman, joita kannattaa odottaa. Syksyn aikana ilmestyvä Joker sopii niille, jotka pitävät jännityksestä ja alkuperäinen tarina on varmasti tuttu. Disney julkaisee myöskin vielä muutamia uutuuksia. Frozen 2 on varmasti monen nuoremman katsojan mieleen, sillä elokuvan ensimmäinen osa sai valtavan suosion. Sen ensi-ilta on alustavasti suunniteltu marraskuulle, joten kannattaa seurata elokuvateattereiden valikoimaa silloin. Pahatar saa myös tarinalleen jatko-osan, kun Maleficent: Mistress of Evil saapuu elokuvateattereihin. Lisää jatko-osia on luvassa Zombieland: Double Tap elokuvan kanssa ja tätä onkin saatu odottaa jo jonkin aikaa! Joulukuussa Star Warsin katsojien kannattaa pitää silmällä ensi-iltoja, sillä tätäkään tarinaa ei ole unohdettu. Toivottavasti listasta löytyy jotain uutta katsottavaa tai jotain, mitä odottaa! Kaikille löytyy varmasti ainakin muutama uusi suosikki elokuva tämän vuoden uutuuksista.

Kategoriat: Elokuva