Kuuluisa, taitava ja naisten silmää piristävä Leonardo DiCaprio on Oscar-palkittu näyttelijä ja elokuvatuottaja, jonka jokainen tuntee, vaikkei elokuvia olisi juurikaan elämässään katsonut.

DiCaprio syntyi 1974 Los Angelesissa perheen ainoaksi lapseksi. Hänen vanhempiensa juuret tulevat Italiasta, Saksasta sekä jopa Venäjältä: hänen isänsä oli italialainen ja äiti puoliksi saksalainen ja venäläinen. Kerrotaan, että hänen äitinsä keksi pojalleen nimen ihaillessaan Leonardo da Vincin maalausta ja tuntiessaan lapsensa potkun vatsassaan. Se onko tarina täysin totta vai ei, emme kuitenkaan tiedä.

Vanhemmat erosivat pojan ollessa 1-vuotias. DiCaprio kertoo lapsuutensa olleen köyhä ja rankka – hän asui losangelesilaisella alueella, joka ei tosiaan ollut rikkaimmasta päästä. Alueella liikkui prostituutio, huumeet ja väkivalta. Tämä vaikutti DiCaprion kuvaan huumeista, eikä hän ole ikinä hänen mukaansa käyttänyt huumeita vielä tänäkään päivänä. Hän alkoi etsiä näyttelijän hommia, kun tajusi haluavansa pois köyhyydestä ja nimenomaan rankoista olosuhteista. Häntä myös kannustettiin näyttelijän hommiin, sillä pojan taidot huomattiin jo nuorena hänen ollessaan 5-vuotias.
19-vuotiaana 1993 DiCaprio raivasi tiensä kohti kuuluisuutta, kun hänet valittiin monen hakijan joukosta elokuvaan Tämän pojan elämä näyttelemään Toby Wolffin roolia. Samana vuonna hän näytteli kehitysvammaista hahmoa Arnie Grapea elokuvassa Gilbert Grape, josta hän Oscar- ja Golden Globe -ehdokkuudet. Maailman tasoiseksi tähdeksi DiCaprio muuttui, kun hän näytteli elokuvassa William Shakespearen Romeo + Julia, sillä elokuva oli maailmanlaajuinen hitti ja myyntiluvut hipoivat taivaita. Titanic-elokuva oli kuitenkin ikään kuin piste I:n päälle, sillä siitä tuli kaikkien aikojen myydyin elokuva ikinä ja se voitti yhteensä 11 Oscar-palkintoa. Titanicista lähtien DiCaprio on ollut yksi maailman tunnetuimmista näyttelijöistä – sekä naisten suurimpana ihailun kohteena.

Titanicin jälkeen DiCaprio teki elokuvat Rautanaamio ja The Beach, joista Rautanaamio menestyi hyvin sen kiehtovalla tarinallaan. The Beach ei menestynyt aivan niin hyvin. Ensimmäisen Golden Globensa komistus sai elokuvasta Lentäjä, jossa hän näytteli elokuvatuottajaa – palkinto tuli parhaasta miespääosasta draamaelokuvassa. Myöhemmin hänen näyttelemiään elokuvia ovat muun muassa Revolutionary Road, Inception, The Wolf of Wall Street ja The Revenant, joista kaikki ovat erinomaisia ja taloudellisesti menestyneitä elokuvia. Lisäksi hänelle on tarjottu osia Star Wars -elokuviin sekä Hämähäkkimiehen osaa Spider-Man -elokuviin. Tähti kuitenkin kieltäytyi näistä tarjouksista.

Kuten aiemmin mainittua, DiCaprio on suhteellisen rauhallinen persoona kaikessa Hollywoodin tarjoamassa hulluudessa, mutta tähän vaikuttanee hänen lapsuudessaan näkemä elämä, joka näytti hänelle huumeiden varjopuolen.

DiCaprio on myös hyvin tietoinen luontoa koskevista asioista ja ne ovat hänelle sydäntä lähellä. Esimerkiksi matkustaessa hän käyttää mieluummin normaaleja reittilentoja kuin lentää yksityisillä koneilla. Hän myös omistaa vain yhden auton, joka sekin on hybridiauto. Lisäksi herrasmiehen oman talon katolta löytyy energiaa säästäviä aurinkopaneeleita. Voi siis sanoa, että hän näyttää erinomaista merkkiä meille kaikille – jopa erilaiset ympäristösäätiöt ovat kommentoineet hänen positiivista toimintaansa.

DiCaprion seurusteluelämä on ollut melkoisen monipuolista ja hän on seurustellut useaan otteeseen. Moni hänen tapailemistaan naisista ovat olleet huippumalleja, kuten Gisele Bündchen, Bar Refael, Erin Heatherton ja Kelly Rohrbach. Lisäksi hän seurusteli, tai tapaili, lyhyen aikaa näyttelijä Blake Livelyn kanssa. Nykyään hän on parisuhteessa Camila Morronen kanssa. Nyt reilu 40-vuotias DiCaprio jatkaa yhä rakastamaansa näyttelijän työtänsä: tulemme hänet varmasti näkemään yhä useammissa elokuvissa valkokankailla läpi maailman.

Kategoriat: Elokuva